Imperinio stauto braunis

Saldus, tamsus, pilnas charakterio. Kažkas, ko nereikia daug, jog pajustum skonių galią. Geriausia jį dozuoti saikingai ir dalintis su kitais. Atsakymai du – imperinis stautas ir desertinis braunis. O dar geriau – abu, susijungę į vieną.

Tau reikės:
• 165 ml Imperinio stauto
• 180 g kepiniams skirto margarino arba sūdyto sviesto
• 270 g juodo šokolado
• 225 g cukraus
• 110 g miltų
• 40 g kakavos
• 3 lašų vanilės ekstrakto
• 3 kiaušinių

Instrukcijos:
• Supilkite alų į puodą ir pradėkite kaitinti ant nedidelės ugnies.
• Likusį alų susipilkite į taurę. Pavadinkime tai šefo privilegija.
• Alui užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies. Sudėkite sviestą, pradėkite maišyti.
• Toliau maišydami sudėkite smulkintą šokoladą.
• Jeigu masė nesilydo, galite kiek pakaitinti puodą, tačiau nepersistenkite. Galutinių sudedamųjų dalių įterpimui mums reikia pravėsusios masės, ji negali būti karšta.
• Gavę vientisą masę, įpilkite vanilės ekstraktą.
• Į masę per tankų sietelį nusijokite miltus, cukrų ir kakavą. Maišykite toliau.
• Neužmirškite šefo privilegijos. Ne į puodą, o asmeniniam naudojimui.
• Masė turi gautis tiršta, tačiau tokia, kokią vis dar galima išpilti.
• Įsitikinę, kad masė nėra karšta (turėtumėte joje lengvai nulaikyti pirštą), sudėkite kiaušinius. Maišykite tol, kol masė taps vienalytė, tačiau nepersistenkite.
• Masę išpilame į maždaug 20 cm x 20 cm (ar panašų) kepimo indą, prieš tai į jį įklojus kepimo popieriaus.
• Kepti 20 – 40 minučių 180 C orkaitėje.
• Palikite braunį pilnai ataušti. Mėgaukitės.

Patarimai:
• Iš esmės desertui tinka dideli, saldūs tamsūs alūs. Imperinis stautas geras tuo, jog jo skonio ir kvapo savybės gerai dera su šokoladine kepinio struktūra. Ąžuolo, vanilės natos papildys receptą.
• Baziniam receptui rekomenduojame Sakiškių Imperinį stautą arba Father Midnight imperinį stautą. Jeigu norite kompleksiškesnio aromato, puikiai tiks Sakiškių Tonka Bean Braggot stipruolis. Jo gamyboje panaudotos Tonka pupelės papildys patiekalą vanilės, vyšnių, migdolų, cinamono, marcipano aromatais.
• Alus gerai tinka šiam receptui dar ir dėl to, jog jo gamyboje naudojami apyniai. Kepimo metu pasišalinus daliai drėgmės, prie galutinio skonio prisidės ir saikingas alaus kartumas, kuris padės subalansuoti saldų braunio skonį.
• Maišymą geriausiai atlikti ranka ir nepersistengti. Tešlą reikia išmaišyti tik tiek, kad ji taptų vienalytė ir susijungtų visos medžiagos. Persistengus ir stipriai ją išplakus, kepinio struktūra gali būti labai tvirta. Juk nekepame plytos.
• Kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos. Pagal mūsų numatytą ingridientų masę ir kepimo formos dydį, turėtų užtekti 20 – 25 minučių (daug ką lemia tešlos storis kepimo formoje ir orkaitė). Jei keičiate sudedamųjų dalių kiekį arba kepimo formą, jūsų kepimo laikas gali skirtis nuo mūsų siūlomo.
• Iškepęs braunis neturi būti kietas, tačiau jo paviršius neturėtų siubuoti kaip žele. Stebėkite ir stabdykite kepimą vos tik kepinio viršus pasipuoš tvirtesne plutele.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *