Kiaulienos šonkauliai – vienas iš šventosios bbq trijulės patiekalų šalia jautienos krūtininės (brisket) ir plėšytos kiaulienos (pulled pork). Barbekiu kultūrai pastaruoju metu gana plačiai paplitus namų kepėjų tarpe, geri šonkauliai kelia asociacijas su dūmu ir bbq padažo aptepu.
Mes parodysime kaip šonkaulius paruošti orkaitėje (nors, turint sąlygas, galite tai daryti ir grilyje). Užtikriname, kad, sekant instrukcijas, netrūks nei minkštumo, nei skonio. Mėsa bus krentanti nuo kaulo. O svarbiausia – atsisakysime cukringų padažų ir atrasime naujus skonius šonkaulių gamyboje panaudodami Sakiškių Sausąjį serbentų elį.
Imperinio stauto braunis
Saldus, tamsus, pilnas charakterio. Kažkas, ko nereikia daug, jog pajustum skonių galią. Geriausia jį dozuoti saikingai ir dalintis su kitais. Atsakymai du – imperinis stautas ir desertinis braunis. O dar geriau – abu, susijungę į vieną.
Dėkojame Meteniui – puikiai praleidome laiką Rygoje
Jei sekėte Sakiškių naujienas socialiniuose tinkluose, jau matėte jog praeitą savaitgalį praleidome labai jaukiame Rygos festivalyje – Metenis. Šiais metais renginys sujungė 13 bravorų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos. Tolimesni festivalio svečiai – Norvegijos Lervig bei Nyderlandų Oedipus. Šių metų Metenis vyko jau ketvirtąkart ir iš vienos dienos renginio pagaliau išaugo į dvi dienas. Metenį organizuoja Rygoje įsikūręs brewpub’as – Labietis. Toliau skaityti “Dėkojame Meteniui – puikiai praleidome laiką Rygoje”
Parduodame alaus virimo bloką [PARDUOTA]
Sakiškių alus planuoja tolesnius modernizacijos darbus. Būtent dėl šios priežasties ieškomi nauji savininkai mūsų dabartiniam virimo blokui. Taigi, 500 ltr virimo blokas pardavimui. Toliau skaityti “Parduodame alaus virimo bloką [PARDUOTA]”
Kviečiame į rūgštaus alaus vakarėlį su Sakiškių alumi
“Šalčių pramonės su ledais sugaišti pagavo,
Ir putodams sniegs visur į nieką pavirto”.
Sakiškių alus kviečia į vieną iš gyviausių Vilniaus barų aptarti laktinės fermentacijos grožio.
Toliau skaityti “Kviečiame į rūgštaus alaus vakarėlį su Sakiškių alumi”