Kiaulienos šonkauliai su serbentų brut aptepu

Kiaulienos šonkauliai – vienas iš šventosios bbq trijulės patiekalų šalia jautienos krūtininės (brisket) ir plėšytos kiaulienos (pulled pork). Barbekiu kultūrai pastaruoju metu gana plačiai paplitus namų kepėjų tarpe, geri šonkauliai kelia asociacijas su dūmu ir bbq padažo aptepu.
Mes parodysime kaip šonkaulius paruošti orkaitėje (nors, turint sąlygas, galite tai daryti ir grilyje). Užtikriname, kad, sekant instrukcijas, netrūks nei minkštumo, nei skonio. Mėsa bus krentanti nuo kaulo. O svarbiausia – atsisakysime cukringų padažų ir atrasime naujus skonius šonkaulių gamyboje panaudodami Sakiškių Sausąjį serbentų elį.

Toliau skaityti “Kiaulienos šonkauliai su serbentų brut aptepu”

Dėkojame Meteniui – puikiai praleidome laiką Rygoje

modernus-lietuviskas-alus-sakiskiu-festivalis

Jei sekėte Sakiškių naujienas socialiniuose tinkluose, jau matėte jog praeitą savaitgalį praleidome labai jaukiame Rygos festivalyje – Metenis. Šiais metais renginys sujungė 13 bravorų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos. Tolimesni festivalio svečiai – Norvegijos Lervig bei Nyderlandų Oedipus. Šių metų Metenis vyko jau ketvirtąkart ir iš vienos dienos renginio pagaliau išaugo į dvi dienas. Metenį organizuoja Rygoje įsikūręs brewpub’as – Labietis. Toliau skaityti “Dėkojame Meteniui – puikiai praleidome laiką Rygoje”