Verčiam naują puslapį

“Sakiškių alus” gimė 2015 m. mažame Sakiškių kaime, netoli Vilniaus. 2020 m. vėlyvą rudenį, pačiame karantino įkarštyje, po renovacijos darbų, persikraustėme į naujas erdvias patalpas Dūmų fabrike, esančias Vilniuje, Dūmų gatvė 5. Naujoje vietoje erdvės tiek daug, kad be alaus virimo įrangos, fermenterių ir sandėlio, čia įkurdinome ilgai lauktą degustacinį barą su 24-iais kranais ir kultūrinei veiklai bei įvairiems renginiams skirtą salę, talpinančią iki 1000 dalyvių.

Persikėlę į buvusio dalgių fabriko patalpas, keičiame savo logotipą. Naujame prekiniame ženkle rasite vietos, kurioje esame įsikūrę, kontūrus, fermenterius, atspindinčius mūsų veiklą ir upės, o gal alaus, bangeles, tekėjusias tiek Sakiškėse, tiek Naujoje Vilnioje. “Sakiškių alus” nuo šiol bus sutinkamas “Sakiškės brewery” vardu, kadangi didžioji dalis mūsų produkcijos keliauja į užsienio šalis, o ir Lietuvoje nuolat daugėja užsieniečių. Nors apyniai tikrai yra tai, apie ką yra mūsų produkcija, bet tuo pačiu, esame modernios aludarystės kultūrą puoselėjantis bravoras.


Kiaulienos šonkauliai su serbentų brut aptepu

Kiaulienos šonkauliai – vienas iš šventosios bbq trijulės patiekalų šalia jautienos krūtininės (brisket) ir plėšytos kiaulienos (pulled pork). Barbekiu kultūrai pastaruoju metu gana plačiai paplitus namų kepėjų tarpe, geri šonkauliai kelia asociacijas su dūmu ir bbq padažo aptepu.
Mes parodysime kaip šonkaulius paruošti orkaitėje (nors, turint sąlygas, galite tai daryti ir grilyje). Užtikriname, kad, sekant instrukcijas, netrūks nei minkštumo, nei skonio. Mėsa bus krentanti nuo kaulo. O svarbiausia – atsisakysime cukringų padažų ir atrasime naujus skonius šonkaulių gamyboje panaudodami Sakiškių Sausąjį serbentų elį.

Toliau skaityti “Kiaulienos šonkauliai su serbentų brut aptepu”

Dėkojame Meteniui – puikiai praleidome laiką Rygoje

modernus-lietuviskas-alus-sakiskiu-festivalis

Jei sekėte Sakiškių naujienas socialiniuose tinkluose, jau matėte jog praeitą savaitgalį praleidome labai jaukiame Rygos festivalyje – Metenis. Šiais metais renginys sujungė 13 bravorų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos. Tolimesni festivalio svečiai – Norvegijos Lervig bei Nyderlandų Oedipus. Šių metų Metenis vyko jau ketvirtąkart ir iš vienos dienos renginio pagaliau išaugo į dvi dienas. Metenį organizuoja Rygoje įsikūręs brewpub’as – Labietis. Toliau skaityti “Dėkojame Meteniui – puikiai praleidome laiką Rygoje”