Sausasis vynuogių elis

modernus-lietuviskas-alus-sakiskiu-Brut-grapes-sausasis-vynuogiu-elis

Sausasis vynuogių elis

Stilius: Brut
OG: 1.050
FG: 1.000
ABV: 5.5%
IBU (kartumas): 23
EBC (spalva): 8 – šviesus

Sudėtis: Pale ale ir kviečių salyklai; baltųjų vynuogių sulčių koncentratas; Kazbek ir Nelson Sauvin apyniai; Brewferm Champ mielės, vanduo.

Galima teigti, jog šis alus mūsų mintyse išplaukė iš praėjusios Serbentų Brut idėjos įgyvendinimo. Tik jei praeitą kartą dirbome su ryškiai purpurine spalva, šį kartą ėmėmės šviesių atspalvių – norėjome sukurti alų, kuo artimesnį baltojo vyno savybėms.
Šio alaus bazė – šviesaus salyklo misa. Fermentacijoje panaudojome natūralius baltųjų vynuogių misos koncentratus. Siekdami sausumo efekto, kuris leistų prasiveržti vynuogių charakteriui, alų fermentavome šampano mielėmis. Fermentacijai pasibaigus, šis hibridas gavo dozę Naujosios Zelandijos Nelson Sauvin apynių, kurie pasižymi ypač stipriu vaisiškumu, kuris neabejotinai primena baltojo Sauvignon Blanc vyno aromatą.
Taurėje šis alus žėri šviesiais atspalviais. Kvape dominuoja vaisiški baltojo vyno tonai. Na o skonis sugula keliais sluoksniais. Pirmame plane ryškiai dominuoja vynuoginės natos, tačiau sausame poskonyje elegantiškai atsiskleidžia miežinė prigimtis.