Ruginis duonos alus

Ruginis duonos alus

Stilius: Rye Ale
OG: 1.051
FG: 1.014
ABV: 5.2%
IBU (kartumas): 15
EBC (spalva): 30 – šv. rudas

Sudėtis: miežių ir rugių salyklai, fermentuotas ruginis salyklas, ruginė duona, apyniai; mielės; vanduo.

Šis elis yra duoniškiausias alus, kurį kada nors sukūrėme. Virdami šį alų pavyzdžiu galvoje visad turėjome šviežią ruginės duonos kepalą.
Rugiai šiame aluje panaudoti net trimis skirtingomis formomis. Pirmoji ir aludariams visame pasaulyje gana įprasta – ruginis salyklas. Antroji, kiek keistoka aluje – fermentuotas rugių salyklas. Paprastai šis ingredientas atlieka pagrindinį vaidmenį pramoninės gamybos girose. Trečioji forma – mūsų malkų krosnyje džiovinti ruginės duonos džiūvėsiai. Juos naudojome norėdami suteikti alui papildomo duoniškumo, taip pat tikėdamiesi išplauti kiek kmynų prieskonio.
Rezultatas taurėje – rudasis elis, kvepiantis gira, skonyje turintis aiškių duonos užuominų ir tvirtą rugių charakterį.
Europietiški apyniai kiek balansuoja šio alaus saldumą, neleisdami išsišokti pernelyg vaisiškiems aromatams. Neutrali fermentacija leidžia pajausti neužgožtą rugių vaidmenį šiame aluje.

Grilyje kepta vištiena; iki pusės metų brandinti kietieji sūriai; juodos duonos desertai.