Stilius: Smoked beer / Spiced ale
OG: 1.062
FG: 1.018
ABV: 5.7%
IBU (kartumas): 23
EBC (spalva): 80 – tamsus
Sudėtis: Pale ale, rūkytas, ruginis, black, special B salyklai; Centennial apyniai; Rožiniai bei juodieji pipirai, kelendrų sėklos, lauro lapai, gvazdikėliai, cinamonas, pankolių bei garstyčių sėklos, chalapos paprika; Wyeast 1056 mielės; vanduo.
Pastrami mėsos receptą XIX a. antroje pusėje į JAV atvežė žydų kilmės imigrantai iš Besarabijos ir Rumunijos. Pastrami ruošiamas apie savaitę. Iš pradžių mėsa (dažniausiai jautienos krūtininė) marinuojama, tada padengiama prieskoniais, lengvai rūkoma, o galiausiai garinama. Taip visi jungiamieji audiniai virsta želatina. To rezultatas išraiškingo skonio švelni mėsa.. idealiai tinkanti sumuštiniams.
Pirmasis tą 1887m. pastebėjo Niujorko mėsininkas, išeivis iš Lietuvos, Sussman’as Volk’as. Taip visiškai netyčia buvo sukurtas ikoninis gatvės maisto pavyzdys – pastrami sumuštinis. Populiarumas buvo milžiniškas – Sussman’as greitai buvo priverstas mėsinę paversti restoranu, į kurį žmonės plūsdavo dėl populiariojo pastrami sumuštinio.
Lietuvoje pirmieji pastrami istorija atgaivimo Drama Burger virtuvės meistrai. Dėl ilgo mėsos ruošimo laiko, iš pradžių pastrami burgerį Drama siūlydavo tik kartą per savaitę. Tačiau neseniai atidarytas Drama Smokehouse praplečia technines galimybes ir nuo šiol pastramiu leidžia mėgautis kasdien. Na o prie išraiškingo maisto dera išraiškingas alus.
Pastrami alaus pagrindas – bukmedžiu rūkytas salyklas ir neutrali fermentacija, leidžianti atsiskleisti prieskonių puokštei. Alų virėme naudodami juoduosius ir rožinius pipirus, kalendrą, lauro lapus, gvazdikėlius, cinamoną, pankolio ir garstyčių sėklas bei chalapos papriką. Prieskoniai susijungia su lengvu dūmiškumu ir taurėje sukuria skysto pastramio iliuziją.
Sakiškių alus + Drama burger = pastrami alus
Maisto derinimas: pastrami sumuštinis.