Miežių bochet

modernus-lietuviskas-alus-sakiskiu-mieziu-barley-bochet

Miežių bochet

Stilius: Bochet
OG: 1.120
FG: 1.033
ABV: 11.1%
IBU (kartumas): 0
EBC (spalva): 80

Sudėtis: Pale ale salyklas; medus; Bioferm Champ mielės; vanduo.

Skambiu prancūzų kalbos žodžiu Bochet yra vadinamas karamelizuoto medaus midus. Panašiai kaip ir keptiniame aluje, kuomet šviesaus salyklo mentalas kepamas krosnyje karamelizuojasi ir pakeičia savo spalvą bei skonį, atsitinka ir su medumi.
Šiam hibridui pagaminti sunaudojime 300 kilogramų medaus. Medų virėme tol, kol jis suskystėjo, nesiliovėme, kai jis pradėjo virti, burbuliuoti, rūkti juodais dūmais, o viralo tūris padidėjo net 8 kartus ir pasiekė 125 laipsnių temperatūrą. Medų virėme tol, kol jis virto tamsia derva, kvepiančia medumi, karamele ir dūmais. Tolesnę karamelizaciją stabdėme į perkaitintą medų supildami iš anksto paruoštą šviesaus salyklo misą. Siekdami kuo ,,vyniškesnio” rezultato, gamybos procese nenaudojome apynių ar kitų prieskonių. Gavome įspūdingą pradinį misos tankį, kurio fermentavimo procesą galėjome patikėti tik apetitu nesiskundžiančioms šampano mielėms.
Šio ilgo darbo rezultatas – saldus, lengvai karbonizuotas alaus misos ir midaus hibridas. Nors gamybos etapuose naudotas vien šviesus salyklas ir medus, karamelizacijos procesai gėrimą nuspalvino tamsaus gintaro tonais. Taurėje šis tvirtuolis skleidžiasi bičių vaško ir gėlių aromatais. Skonyje sugula lengvai vaisinė šampano rūgštelė, degintos karamelės užuominos. Pilnas kūnas leidžia ilgai išlikti įspūdingam šio hibrido saldumui, kuris puikiai užmaskuoja vyniškai solidų šio gėrimo stiprumą.