
Kveik NEIPA su kanapių sėklomis
Stilius: NEIPA
OG: 1.060
FG: 1.011
ABV: 6.0%
IBU (kartumas): 44
EBC (spalva): 8 – šviesus
Sudėtis: Pale ale salyklas, avižų ir kviečių dribsniai; Citra, Amarillo, Mosaic apyniai; kanapių sėklos; Hornindal Kveik mielės; vanduo.
Šįkart alų verdame su Christiania Bryghus bravoru. Christiania Bryghus iš Kopenhagos visą alų verda tik su kanapių sėklomis.
Stilius, dėl kurio sukirtome rankomis, pasaulyje ne naujiena – drumstas, aromatingas, išvaizda ir tekstūra vaisių sultis menantis NEIPA arba Naujosios Anglijos blyškusis elis. Patys esame išvirę ne vieną dešimtį tonų šio alaus. Jį gerai žinome ir mėgstame. Tačiau kiekvienoje kolaboracijoje mes ieškome naujovių arba galimybės mokytis.
Šiuo metu pasaulis eina iš proto dėl tradicinių norvegiškų Kveik mielių. Šios dirba beprotiškose temperatūrose, niekur neregėtais tempais. Alus fermentuojamas prie +40 laipsnių pagal Celsijų ir visa fermentacija trunka kiek ilgiau nei vieną naktį. O svarbiausia – fermentacijos metu šios mielės prigamina daug vaisinių esterių. Šiame aluje naudojome Hornindal Kveik mielių kamieną. Jis gerai žinomas dėl stipriai apelsininių aromatų. Norėdami pabrėžti apelsinines natas, aluje naudojome daug Amarillo apynių, kurie taip pat gerai žinomi dėl savo apelsiniškumo.
Mūsų bendro darbo rezultatas – drumstas, dailaus geltonio alus, kvepiantis apelsinų žievelėmis ir apsimetantis multivitaminų sultimis. Fone (o gal spalvotuose sapnuose) jaučiamas tolimas kanapių sėklų aidas. Linkime svaigios dienos.