Stilius: Imperinis stautas
OG: 1.100
FG: 1.027
ABV: 11.8%
IBU (kartumas): 65
EBC (spalva): 200 – tamsus
Sudėtis: Pale ale, Amber, Black, skrudinti salyklai; rudasis cukrus; Nugget apyniai; Wyeast 1056 mielės; vanduo.
Šio alaus istorija prasidėjo prieš metus, kuomet Sakiškių alus ėmė dairytis viskio statinių, kuriose galėtų subrandinti kai ką ypatingo. Pasaulinės modernios aludarystės tendencijos šiuo metu diktuoja medienoje brandintų alų madas ir vienu metu, dėl milžiniškos statinių paklausos, atrodė, jog nepavyks jų įsigyti. Sakiškių alų užtarė viskio ekspertas Laurynas Lisauskas – taip su Glazge įsikūrusiais viskio blenderiais Hunter Laing & Company Limited pavyko sutarti dėl keturių viskio brandai naudotų statinių įsigijimo.
Statinės Sakiškių alų pasiekė po nepilnos savaitės nuo jų ištuštinimo. Prieš pat Naujus (2016) metus į jas atgulė Imperinis stautas – tamsus, šokolado ir kavos natomis turtingas stiprusis elis. Statinėse jis praleido septynis ilgus mėnesius iš porėtų medienos sienelių skalaudamas ten įsigėrusio viskio skonius, aromatus bei svaigulį.
Šio darbo rezultatas – 11.8 alk. tūrio procentų stipruolis, kurio pagrindas – skrudintų salyklų raiška, apraizgyta ąžuolo, vanilės ir durpių dūmų natomis.
Maisto derinimas: šokoladas, saldūs desertai, kepsniai, steikas.
Geriausias Lietuvos 2016-ųjų alus pagal Ratebeer.
Geriausias Lietuvos 2017-ųjų alus pagal Ratebeer.