
Grikių elis
Stilius: Ale
OG: 1.049
FG: 1.004
ABV: 5.8%
EBC (spalva): 8
Sudėtis: miežių salyklas, grikių dribsniai; apyniai; Wyeast 3711 mielės; vanduo.
Latvijoje alaus vardas Nurme yra gerai žinomas apynių gerbėjams. Nurme aludariai neturi savo bravoro ir alų pagal kontraktą verda kitose šalies alaus daryklose. Taip pat vyrukai Rygoje turi savo vardo barą. Po ilgos bičiulystės nusprendėme kartu su Nurme sukurti kažką bendro. Šioje idėjoje nenorėjome vaikytis madų, norėjome abi šalis apjungiančio, galima teigti, tautinio, alaus. Taip gimė mintis naudoti vietines žaliavas. Alų virėme iš lietuviško miežių salyklo ir visiems gerai pažįstamų grikių. Kartinimui išgauti naudojome Latvijoje augintus įvairių veislių apynius. Alų fermentavome farmhouse tipo mielėmis, kurios veiklos procese išskiria daug pipirinių / gvazdikėlinių aromatų. Darbo rezultatas – šiaudo spalvos šviesuolis, kvepiantis citrinpipiriais ir pusryčių koše.