Porteris, brandintas viskio statinėse

Porteris, brandintas viskio statinėse

OG: 1.080
FG: 1.019
ABV: 8.00%
IBU (kartumas): 48
EBC (spalva): 193 – tamsus


Sudėtis: Pale ale, Chocolate, Black, Crystal salyklai; rudasis cukrus; Nugget, Chinook, Columbus apyniai; Wyeast 1056 mielės; vanduo.

Šio alaus bazė – klasikinis vidutinio stiprumo porteris, neperžiangiantis stiliaus kraštutinumų. Tačiau po pirminės fermentacijos šio alaus atžvilgiu ėmėmės mums vis artimesnio ir vis labiau intriguojančio proceso – alaus brandinimo statinėse, kurios prieš tai buvo naudotos stipraus alkoholio brandinimui.
Šis porteris yra tarsi mūsų statinėse brandinto stauto tąsa. Abu jie brendo tose pačiose statinėse. Jei stautas labiau į save sugėrė paviršutinius medienos sluoksnius, kuriuose labiausiai dominavo prieš tai medienoje brendęs durpinėmis natomis turtingas viskis, tuomet porteris pasisavino daug mažiau viskinio profilio ir perėmė tik tolimas jo natas. Porterio aromate ir skonyje atsiskleidžia pačios ąžuolo statinės grožis, pereinantis į vos jaučiamus medienos taninus.

Rūkyti, grilio patiekalai, kepsniai.