Altbier su lazdynų riešutais

Altbier su lazdynų riešutais

Stilius: Vokiškas rudasis elis
OG: 1.054
FG: 1.014
ABV: 5.2%
IBU (kartumas): 36
EBC (spalva): 43 – rudas

Sudėtis: Pale ale, Caramel Dark, kvietinis, šokoladinis salyklai; smulkinti lazdyno riešutai; Spalt select apyniai; Wyeast 1056 mielės; vanduo.

2013 metais vykusioje Lietuvos Namų aludarių taurėje dalyvavęs Rimvydas Jurėnas iškovojo pagrindinį prizą. Alus, kuris atnešė jam sėkmę buvo tvirtai suręstas Vokiškasis elis arba Diuseldorfo Altbier’as. Dabar Rimvydas – vienas iš žmonių, stovinčių už Vilniuje veikiančios “Alaus bibliotekos” vairo. Jo receptą jau antrus metus iš eilės perkėlėme į Sakiškių alaus daryklą.
Darbo rezultatas – klasikinis rudos / vario spalvos elis (taip, vokiečiai verda ne tik lagerius!). Alus pasižymi subalansuotu kartumu, atsveriančiu vidutinį šio alaus saldumą. Kvape dominuoja salyklinės natos su lengva vos menama saldainių, šokolado ir riešutų užuomina. Viršutinės fermentacijos mielės ir aromatingi Spalt select apyniai aluje taip pat paliko pėdsaką, tačiau jis kur kas subtilesnis nei britiškuose ar amerikietiškuose pusbroliuose, apramintas ilgo ir šalto brandinimo.
Šių metų versiją papildomai brandinome su traiškytais lazdyno riešutais!

Rūkytos dešros, dešrelės, kiauliena, vokiški riestainiai.